Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

Both sides previous revision Versiuni anterioare
regulamente-si-metodologii-in-biblioteci-publice [2013/05/22 19:03]
delia.p
regulamente-si-metodologii-in-biblioteci-publice [2013/05/22 19:05] (curent)
delia.p
Linia 1139: Linia 1139:
  
 Următoarele servicii electronice oferite în prezent de biblioteci sunt definite la 3.3.5: Următoarele servicii electronice oferite în prezent de biblioteci sunt definite la 3.3.5:
-1 colecţia electronică;​ +  * 1 colecţia electronică;​ 
-2 livrarea de documente electronice (intermediere);​ +  ​* ​2 livrarea de documente electronice (intermediere);​ 
-3 OPAC; +  ​* ​3 OPAC; 
-4 site-ul web al bibliotecii;​ +  ​* ​4 site-ul web al bibliotecii;​ 
-5 instruirea utilizatorului în utilizarea serviciilor electronice;​ +  ​* ​5 instruirea utilizatorului în utilizarea serviciilor electronice;​ 
-6 serviciul de referinţe electronice;​ +  ​* ​6 serviciul de referinţe electronice;​ 
-7 accesul la Internet via bibliotecă.+  ​* ​7 accesul la Internet via bibliotecă. 
 +  *  
 Următoarele servicii şi facilităţi,​ deşi incluse în definiţie, sunt tratate în altă parte: Următoarele servicii şi facilităţi,​ deşi incluse în definiţie, sunt tratate în altă parte:
  
-1 colecţia electronică pe purtători fizici; + 
-2 livrarea de documente electronice;​ +  * 1 colecţia electronică pe purtători fizici; 
-3 echipamentul pentru utilizarea serviciilor electronice;​ +  ​* ​2 livrarea de documente electronice;​ 
-4 instruirea utilizatorului/​ personalului în folosirea serviciilor electronice;​ +  ​* ​3 echipamentul pentru utilizarea serviciilor electronice;​ 
-5 serviciul de referinţe electronice.+  ​* ​4 instruirea utilizatorului/​ personalului în folosirea serviciilor electronice;​ 
 +  ​* ​5 serviciul de referinţe electronice. 
  
 Echipamentul necesar (vezi 6.4.4) şi instruirea utilizatorului în folosirea serviciilor electronice (vezi 6.3.16) nu sunt considerate ca părţi integrante ale serviciilor electronice de bibliotecă în sine, ci mai degrabă ca un suport esenţial. Echipamentul necesar (vezi 6.4.4) şi instruirea utilizatorului în folosirea serviciilor electronice (vezi 6.3.16) nu sunt considerate ca părţi integrante ale serviciilor electronice de bibliotecă în sine, ci mai degrabă ca un suport esenţial.
  
 Cererile de informaţii electronice sunt considerate ca un mediu suplimentar de comunicare pentru cererea de informaţii. Datele despre cererile de informaţii electronice sunt colectate, prin urmare, împreună cu alte cereri de informaţii la 6.3.7. Cererile de informaţii electronice sunt considerate ca un mediu suplimentar de comunicare pentru cererea de informaţii. Datele despre cererile de informaţii electronice sunt colectate, prin urmare, împreună cu alte cereri de informaţii la 6.3.7.
 +
  
 Resursele electronice pe purtători fizici vor fi furnizate fie ca împrumut, fie pe staţii de lucru independente pentru utilizare în incintă. In consecinţă,​ folosirea lor trebuie inclusă în categoria număr de împrumuturi (vezi 6.4.2) sau în utilizarea pe loc (vezi 6.3.4). Resursele electronice pe purtători fizici vor fi furnizate fie ca împrumut, fie pe staţii de lucru independente pentru utilizare în incintă. In consecinţă,​ folosirea lor trebuie inclusă în categoria număr de împrumuturi (vezi 6.4.2) sau în utilizarea pe loc (vezi 6.3.4).