Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

Both sides previous revision Versiuni anterioare
comunicarea-documentelor-in-bibliotecile-publice [2013/06/11 09:03]
delia.p [Cataloage clasice]
comunicarea-documentelor-in-bibliotecile-publice [2013/06/11 09:05] (curent)
delia.p [7. Alegerea vedetei uniforme]
Linia 205: Linia 205:
 ________________________________________ ________________________________________
 [1] În această Declaraţie termenul '​carte'​ trebuie interpretat ca incluzând şi alte materiale de bibliotecă având caracteristici similare. [1] În această Declaraţie termenul '​carte'​ trebuie interpretat ca incluzând şi alte materiale de bibliotecă având caracteristici similare.
 +
 [2] Principiile stabilite pentru prelucrarea lucrărilor înregistrate la titlu pot fi aplicate şi la aranjarea fişelor sub o anume vedetă nume de autor. [2] Principiile stabilite pentru prelucrarea lucrărilor înregistrate la titlu pot fi aplicate şi la aranjarea fişelor sub o anume vedetă nume de autor.
 +
 [3] e.g. în cazul în care un anume grup de lucrări este asociat cu un anume nume. [3] e.g. în cazul în care un anume grup de lucrări este asociat cu un anume nume.
 +
 [4] e.g. în cazul în care un anume titlu-variantă a fost folosit la mai multe ediţii. [4] e.g. în cazul în care un anume titlu-variantă a fost folosit la mai multe ediţii.
 +
 [5] în condiţiile secţiunii 7.1. [5] în condiţiile secţiunii 7.1.
 +
 [6] e.g. rapoarte oficiale, reguli şi reglementări,​ manifeste, programe şi consemnări ale rezultatelor unei activităţi colective. [6] e.g. rapoarte oficiale, reguli şi reglementări,​ manifeste, programe şi consemnări ale rezultatelor unei activităţi colective.
 +
 [7] e.g. seriale ale căror titluri constau dintr-un termen generic (Buletin, Lucrările etc.) precedat sau urmat de numele colectivităţii şi care includ o oarecare reflectare a activităţii colectivităţii. [7] e.g. seriale ale căror titluri constau dintr-un termen generic (Buletin, Lucrările etc.) precedat sau urmat de numele colectivităţii şi care includ o oarecare reflectare a activităţii colectivităţii.
 +
 [8] în cazul în care este cert că nume succesive denotă aceeaşi colectivitate,​ e o alternativă acceptabilă să se asambleze toate fişele la ultimul nume, şi să se facă trimiteri de la celelalte nume. [8] în cazul în care este cert că nume succesive denotă aceeaşi colectivitate,​ e o alternativă acceptabilă să se asambleze toate fişele la ultimul nume, şi să se facă trimiteri de la celelalte nume.
 +
 [9] În această secţiune cuvântul '​autor'​ include şi o colectivitate la a cărei nume se înregistrează fişe (vezi secţiunea 9). [9] În această secţiune cuvântul '​autor'​ include şi o colectivitate la a cărei nume se înregistrează fişe (vezi secţiunea 9).
 +
 [10] O largă minoritate nu a acceptat textul de la 10.3, în schimb a fost în favoarea următorului text alternativ: [10] O largă minoritate nu a acceptat textul de la 10.3, în schimb a fost în favoarea următorului text alternativ:
 +
 10.3.        Intrarea principală pentru o culegere ce constă din lucrări independente sau părţi de lucrări independente aparţinând unor autori diferiţi ar trebui făcută la: 10.3.        Intrarea principală pentru o culegere ce constă din lucrări independente sau părţi de lucrări independente aparţinând unor autori diferiţi ar trebui făcută la:
 +
 10.31. ​     în cazul în care culegerea are un titlu colectiv, 10.31. ​     în cazul în care culegerea are un titlu colectiv,
 +
 10.311. ​   la numele compilatorului (i.e. persoana responsabilă pentru asamblarea din diferite surse a materialelor cuprinse în culegere), dacă acesta este nominalizat pe pagina de titlu; 10.311. ​   la numele compilatorului (i.e. persoana responsabilă pentru asamblarea din diferite surse a materialelor cuprinse în culegere), dacă acesta este nominalizat pe pagina de titlu;
 +
 10.312 ​    la titlul culegerii, dacă compilatorul nu e nominalizat pe pagina de titlu; 10.312 ​    la titlul culegerii, dacă compilatorul nu e nominalizat pe pagina de titlu;
 +
 10.32. ​     în cazul în care culegerea nu are un titlu colectiv, la numele autorului sau la titlul primei lucrări din culegere; 10.32. ​     în cazul în care culegerea nu are un titlu colectiv, la numele autorului sau la titlul primei lucrări din culegere;
 +
 10.33. ​     întotdeauna ar trebui făcută o complementară la numele compilatorului (în cazul în care acesta e cunoscut), dacă acesta n-a fost ales ca vedetă a intrării principale şi la titlu, dacă intrarea principală e la numele compilatorului. 10.33. ​     întotdeauna ar trebui făcută o complementară la numele compilatorului (în cazul în care acesta e cunoscut), dacă acesta n-a fost ales ca vedetă a intrării principale şi la titlu, dacă intrarea principală e la numele compilatorului.
 [11] în condiţiile secţiunii 7.1. [11] în condiţiile secţiunii 7.1.
 +
 [12] dacă se doreşte ca toată informaţia despre publicaţia serială ca un tot să fie colocată în catalog. [12] dacă se doreşte ca toată informaţia despre publicaţia serială ca un tot să fie colocată în catalog.
 +
 [13] dacă se doreşte să se colocheze aceste publicaţii în catalog. [13] dacă se doreşte să se colocheze aceste publicaţii în catalog.